Forum Wspólnoty Mieszkaniowej przy Bieżanowskiej 77 ABC
Gość
ISTS ma też dobrą ofertę.. nawet nie wiem czy nie lepszą od UPC, mają światłowód niedaleko, możnaby coś podziałać.. może by sie tak spotkać i coś ustalić bo sprawa stoi i wkońcu zostanie net system i bedzie klapa ;c
Nowy Użytkownik
I ustalono na zebraniu wspólnoty coś odnośnie internetu?
Mieszkaniec
Na zebraniu wspólnoty postanowiliśmy że dajemy zgodę na wejście na osiedle 3 różnym firmą, które chciały być dostawcami internetu. UPC, Netsystem i coś tam jeszcze. Konkurencja tylko pozytywnie wpłynie na cenę. Oby;)
Nowy Użytkownik
Czyli jak rozumiem można dowolnie już podisywać umowę z dowolnym dostawcą wymoienionym przez Ciebie? A jak z podpięciem TV? Pytam może o zbyt oczywiste kwestie, ale... Dzięki
Administrator
Nie wiem jak z innymi jest - czy już można czy nie. Ja czekam na UPC, którego jeszcze nie ma (bo mają poprowadzić całą instalację).
Mieszkaniec
Wzięliśmy z fibermax na rok dopóki nie będzie UPC. W TBS Małopolska powiedzieli mi że będzie nie wcześniej jak na wiosne, z przyczyn nie zależnych od UPC.
Nowy Użytkownik
Witam i Pozdrawiam.
Jak wygląda sytuacja z internetem i tv na tą chwilę ? fibermax i netsystem jedynie, czy pojawiła się może inna opcja ?
Jest jakaś szansa na upc w najbliższym czasie ?
Mieszkaniec
Witam. Do wspólnoty wpłynęły dwie oferty - UPC i ktoś jeszcze (nie pamiętam), lecz do momentu wybrania zarządu i udzielenia mu większości głosów mieszkańców, inni operatorzy nie mogę "wejść" na osiedle. Zapraszam na zebranie.
Nowy Użytkownik
W chwili obecnej jako wspólnota leżymy, bo nie mamy nawet zarządu, mimo, że chętne do podjęcia takiej "charytatywnej" działalności osoby się znalazły i zaoferowały swój prywatny czas. Niestety najwyraźniej wielu innym osobom nie chce się nawet wrzucić wypełnionego głosu do skrzynki administracyjnej w swojej własnej klatce. Przez takie podejście chociażby sprawa wzmiankowanego UPC z "prawie załatwionej" przesunęła się na czas bliżej nieokreślony... mogłyby już być kładzione kable, ale do tego trzeba zgody mieszkańców, której nie ma, bo nie zebrano wymaganej frekwencji w glosowaniu...
Nowy Użytkownik
No to pięknie !!! My dopiero co (zeszły czwartek) odebraliśmy klucze, także nie mieliśmy możliwości wypowiedzi, nie mówiąc o głosowaniu, na pewno w najbliższym czasie nadrobimy zaległości.
Byliśmy na zebraniu (chyba ostatnim) i myśleliśmy że Zarząd został wybrany. Jak oddać głos, kiedy jest kolejne zebranie i ile osób brakuje do osiągnięcie większości ?
Pozdrawiamy
Mieszkaniec
Głosy oddaje się osobiści na zebraniach, w przypadku nie obecności na, po przez karty do głosowania, które TBS zostawia w skrzynkach na listy. Zebranie jest 22 maja o 18.00.
Dziwi mnie to że nie wszyscy mieszkańcy nie dostali informacji od TBS - czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego nie informują o tym mieszkańców - będzie ten temat poruszony na spotkaniu.
Użytkownik
My nie dostaliśmy żadnej informacji o zebraniu i tylko dzięki uprzejmości sąsiada, który własne zaproszenie powiesił na tablicy ogłoszeń dowiedzieliśmy się o zebraniu. Nikt z TBS-u nie raczył takiego ogłoszenia powiesić. A chyba do tego służą tablice ogłoszeniowe. Może komuś z TBS-u zależy, żeby na naszym osiedlu panowało "bezkrólewie".
Administrator
Z tymi kartami również mnie dziwi. Chodziła sprzątaczka i je rozdawała ale trafiły one tylko do osób, które w tym czasie były w mieszkaniu. Mnie zastała w ostatniej chwili przed wyjściem do pracy. Rozumiem, że można dostarczyć za podpisem informacje o zebraniu ale to nie są tajne informacje, więc przynajmniej po jednej mogłoby wisieć na tablicy ogłoszeń.
Myślę, że skutecznie blokuje nas MK Bud - ten temat myślę, że będziemy chcieli poruszyć na zebraniu również.
Pozdrawiam
Mieszkaniec
Na wiosnę 2014 na Zielonym Osiedlu będzie zakładana instalacja UPC.
P.S. Wreszcie.
Nowy Użytkownik
Super wiadomość też nie mogę się doczekać, bo w poprzednim miejscu zamieszkania właśnie korzystałam z tego operatora i byłam bardzo zadowolona, ale po przeprowadzce nie było możliwości, by mieć Internet również od tego dostawcy, dlatego bardzo się cieszę z tego newsa- wie ktoś może coś więcej?